Fredagens TV-tablå: Fyra heta matcher i Handbollsligan

Kim Andersson. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån.

Det är fredag och vilket bättre sätt att starta helgen än med fyra matcher
i Handbollsligan? 

Handbollsligans grundserie närmar sig sitt slut för säsongen 2019–20 och det är mycket som står på spel i samtliga av kvällens fyra matcher.

Eskilstuna Guif – IFK Kristianstad
Guif spelar för att undvika kval till Allsvenskan och har fyra poäng upp till säker mark, dessutom med en match mindre spelad. En seger mot Kristianstad skulle naturligtvis sitta fint för Eskilstunalaget, men det blir tufft. Trean IFK jagar i sin tur HK Malmö och Alingsås i tabelltoppen.

Hallby Handboll – Ystads IF
Hallby har gjort det över förväntan och ligger just nu i ingenmansland i tabellen. Men ska laget ligga kvar där när serien är färdigspelad krävs så klart fler segrar. Kanske har Hallby ett bra läge ikväll mot ett Ystads IF som har underskattat lag förr. YIF bör dock ha gott självförtroende efter den fina segern mot HK Malmö för en vecka sedan.

IFK Ystad – HK Malmö
IFK Ystad krigar för att nå slutspel och har ett riktigt bra läge. Men ska klubben lyckas med det behöver de hålla några jagande lag bakom sig. HK Malmö däremot spelar för att nå förstaplatsen i serien. Inför kvällens match är de tre poäng (och en match mindre spelad) bakom Alingsås HK.

Lugi – OV Helsingborg
Lugi ligger åtta och har hyfsad koll på den sista slutspelsplatsen, men en förlust mot OV och de bjuder in Redbergslid i kampen igen. OV bör vara heltaggat med nya tränare på bänken, bland andra Per Carlén.

Samtliga matcher startar 19:00 och sänds på Cmore, derbyt mellan IFK Ystad och HK Malmö sänds utöver det på Sportkanalen.