Fortsätter hemmatrenden mellan Alingsås och Sävehof?

Alingsås supportrar Blåljus. Foto: ahk.nu

I dag är det dags för den tredje semifinalen i Västkustsderbyt. Hittills har hemmalagen stått för segrarna, ska det hålla i sig?

Första mötet vann Alingsås på hemmaplan med hela 27-20. Mycket tack vare bra målvaktsspel och kontringsspel. I Partille bjöd hemmalaget Sävehof tillbaka tjänsten och vann med 28-23. Det var en match där Sandström, Forsell Schefvert och Larholm visade klass.

I dag är det åter dags igen för en ny semifinal. I dag är det åter dags för Alingsås att agera värd. På lagens tio senaste möten har bortalaget bara vunnit två gånger, en var. Det är upp till AHK att behålla den segerraden, gör man det kommer man att gå vidare – då man har en mer hemmamatch än Sävehof. Sävehof måste därför vara med på tårna från start för att bryta serve.
Oavsett vad ser vi fram emot en härlig kamp. Det gör AHK:s tränare Mikael Franzén också.

Såhär han om matchen på Alingsås hemsida:

– Det är dags för finhandboll igen i Estrad Alingsås. Semifinal är det finaste som kan spelas i en hemmaarena i Svensk handboll och det är en fest som ni alla är bjudna till! Sävehof hade marginalerna med sig i senaste matchen och var något vassare än oss i 60 minuter. Vi har lite att förbättra och behöver få bättre stopp på Olle Forssell Schevfert och Jonas Larholm bland annat. Vi är fullt medvetna om att det krävs något utöver det vanliga utav oss denna match och vi är beredda på att gå in och göra DEN matchen. Varmt välkomna till Sveriges snabbaste golv, Estrad Alingsås!

På Alingsås hemsida kan man hitta mer rolig statistik inför mötet

Matchen startar kl 16:10 och sänds på SVT 1 och SVT Play