Fortsatt tungt för HK Drott

Olle Lindblom hade en tuff kväll i målet Foto: Viktor Ljungström viktorljungstrom.se

Matchen mellan HK Aranäs och HK Drott var matchen mellan två lag som tillsammans med Ricoh var de enda lagen som hittills inte hade tagit någon poäng i årets Elitserie. Det som började som en jämn match blev till slut en annan historia.

Både Aranäs och Drott är två klubbar som inte har startat särskilt övertygande i årets elitserie. I tabellen visade inför matchen kolumnen där poängen skulle stå 0 för båda lagen och det var en viktig match.

Hallandsderbyt mellan Kungsbackas Aranäs och Halmstads Drott började jämnt. I första halvlek turades lagen om att göra mål i en halvlek med mycket utvisningar och få försvarsinsatser att lägga på minnet på. Varken Drott eller Aranäs hade särskilt bra försvar eller målvaktsspel och i halvtid stod det 17-16 till hemmalaget.

Om första halvlek var jämn så var det annorlunda i den andra. Där rivstartade Aranäs mot ett Drott som inte var ute ur omklädningsrummet. Aranäs kämpade inför en rosa hemmapublik och ökade i andra halvlek gradvis hela tiden. Ett mål blev två, två mål blev tre och så vidare. Precis som tidigare under säsongen såg det ut som att Drott gav upp så fort det blev ett mindre underläge. I andra halvlek tog dessutom Aranäs halmstadfödde målvakt Marcus Holmén steget fram och gjorde många fina räddningar som hjälpte hans lag att utöka ledningen. Till slut blev resultatet 39-28 och utan att dra någon skugga över Aranäs insats som i andra halvlek var bra så måste HK Drott sätta sig i bussen hem och analysera sitt försvarsspel. För att släppa in 39 mål mot den tippade jumbon Aranäs fungerar inte om de vill klara sitt mål och ta sig till slutspel.

Nämnas skall också att Aranäs denna kvällen samlade ihop pengar till förmån för Cancerfonden. De 1000 första åskådarna på plats fick rosa tröjor och dagen till ära spelade även Aranäs i rosa. De rosa matchtröjorna auktioneras i detta nu ut på Aranäs facebooksida. Så om ni vill stötta en god sak och samtidigt få en fin matchtröja så kolla in det. Det hittar ni här: https://www.facebook.com/HKAranas

*uppdatering* Insamlingen drog in över 50 000 kr

Målskyttar:

HK Aranäs: Pontus Mellegård 8, Tommy Atterhäll 7, Jesper Gustavsson 7, Christopher Hedberg 5, Jonathan Wiklund 4, Carl Löfström 3, Philip Jonsson 2, Hannes Söderberg 1, Erik Göterling 1, Jonathan Lindecrantz 1.

HK Drott: Pontus Zetterman 11, Viktor Hallén 4, Nikola Stojcevski 4, Anton Blickhammar 3, Albin Stenberg 2, Martin Lindell 1, Jonathan Berg 1, Jonathan Tygesen 1, Markus Sjöbrink 1.

Tabell hittar ni här: http://www.svenskhandboll.se/