Förlust för Skövde i premären

Adrian Sifre Flores i Skövde. Foto: Viktor Ljungström Viktorljungstrom.se

För tredje året i rad möttes IFK Skövde och IK Sävehof i premiäromgången av herrarnas Elitserie och för tredje året i rad slutade det utan vinst för Skövde.

Matchinledningen kom helt att domineras av gästande Sävehof som ryckte ifrån till en 4-0 ledning. Skövde tvingades till time-out efter bara 7 minuter som bland annat resulterade i ett offensivare och mer aggressivt försvar med viss framgång. Tidigt målvaktsbyte från Skövde i första halvlek där en mindre lyckosam Robert Lechte gav plats åt en för dagen något mer lyckosam Joakim Svensson.

Efter inledningen byter man lite mål med varandra och  Sävehof lyckades hålla sin ledning till halvtid med ställningen 11-15. I andra halvlek hade premiärnerverna lagt sig  och de drygt 1600 åskådarna på plats fick se en något mer välspelad andra halvlek.

Sävehof var matchen igenom effektiva framåt och inte minst från sina yttersexpositioner samt att man fann en skarpskytt i Victor Fridén som blev bäste målskytt för dagen med sina 8 fullträffar. Skövde ska ha beröm för att man kämpade tappert i andra halvlek och ett tag var man endast ett mål ifrån Sävehof. När Sävehof kände att Skövde var nära hade man en växel till att lägga i och Skövde var egentligen aldrig nära att få med sig någon poäng från sin hemmaborg och matchen slutar 20-26.

Debuterande spanjoren Adrian Sifre Flores i Skövde slutade på två mål men effektiviteten i avsluten saknades. Bäst för dagen i Skövde var tvåvägs-spelarna Adam Samuelsson och Kristian Svensson som också blev lagets främsta målskyttar med 4 respektive 6 mål. I Sävehof förtjänar Victor Fridén samt målvakten Per Sandström extra beröm.