Fler unga spelare kan lämna IFK Kristianstad

Kristianstads Hugo Svensson jublar efter slutsignalen under handbollsmatchen i Handbollsligan mellan Kristianstad och Aranäs den 29 december 2017 i Kristianstad. Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN

Kristianstadsbladet kom tidigare med nyheter att IFK Kristianstads niometerstalang Evon Mohlin ska lämna klubben för spel i allsvenska Amo. Nu kommer tidningen med uppgifter att även William Bengtsson och Hugo Svensson kan vara på väg bort.

Av de många talangfulla spelarna födda 00 i IFK Kristianstad är det Valter Chrintz som verkligen har slagit igenom. Den stenhårda konkurrensen i A-laget har gjort att klubbens andra talanger kan behöva söka sig om för speltid i andra klubbar, och divisioner.

Nu rapporterar Kristianstadsbladet att de U-landslagsmeriterade niometersspelarna William Bengtsson och Hugo Svensson kan vara på väg bort från U-elitlaget IF Kristianstad.

För William Bengtsson bekräftas det om att flera klubbar är intresserade av hans tjänster, däribland Skånela IF som lånade in vänsternian under säsongen och vill behålla honom i laget.

– De har visat intresse, men även andra klubbar. Det kanske kan vara bra för honom att få en hel säsong i allsvenskan, säger Jesper Larsson, sportchef i IFK Kristianstad, till Kristianstadsbladet.

– Det är samma sak med Hugo som med William, kanske han mår bäst av att spela i allsvenskan, säger sportchefen.