Felix Claar utsedd till bästa mittnia i Handbollsligan

Felix Claar Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN

Norrköpingsgrabben Felix Claar ska lämna Handbollsligan nästa säsong.  Självclaart gör han det som seriens bästa mittnia då 23-åringen tar plats i ligans All star-team, rapporterar Handbollsligan.se.

Nästa säsong tar Felix Claar farväl av Handbollsligan, där han spenderat sju säsonger med Alingsås HK. Efter att ha kommit fram som talangfull tonåring lämnar han som stjärna med utmärkelse av Sportbladets Johan Flinck som hela Handbollsligans bästa spelare – som självklart också platsar i All star-laget.

– Det är kul att ta ansvar och spela både försvar och anfall. Prestationsmässigt kan jag aldrig vara helt nöjd och det finns många matcher som jag hade kunnat spela bättre. Men som helhet är jag nöjd med säsongen, berättar Claar för Handbollsligan.se

Som bekant flyttar Felix Claar till Danmark nästa säsong för spel i toppklubben Ålborg. Med sig i bagaget har han plockat ner 116 mål och 120 assist från årets seriespel. Dessvärre fick han inte tillfälle att ta ett officiellt farväl av publiken i Estrad.

– Det är såklart jättetråkigt båda delarna. Vi hade ett grymt tabelläge och jag tror vi hade kunnat göra ett jättebra slutspel. Sen trodde jag att jag skulle få veta vilken som var min sista match i Estrad. Publiken har betytt jättemycket för oss under åren, säger han till Handbollsligan.se

Statistik från Handbollsligan.se:
Matcher:
 31
Mål: 116
Assist: 120
Utvisningar: 11
Tekniska fel: 32
MEP-poäng: 98,91
Övrigt: Uttagen i månadens MEP-lag i november och februari.