EXTRA: Zacke blir tränare i Guif

Guifs tränarstab med Robin Andersson Dickfors, Zoran Roganovic och Mattias Zachrisson. Foto: Eskilstuna Guif

Häromveckan avslutades spelarkarriären. Nu startar en ny karriär vid tränarbänken för Mattias ”Zacke” Zachrisson.

Det var dystert när det slutliga beskedet kom från Mattias Zachrisson. En krånglande axel sätter stopp för fortsatt finurligt spel på högersidan. Nu gryr dock en ny dag och framtid för ”Zacke” som nu meddelar att han istället satsar på tränarkarriären.

Han är nämligen klar som assisterande tränare för Eskilstuna Guif i Handbollsligan där han stärker upp tränarstaben bakom Zoran Roganovic.

– Det blir kul och känns jättebra, jag vill inte tappa handbollen som varit mitt liv/jobb senaste 15 åren. Så att möjligheten att hjälpa till och hoppa in bakom Zoran i tränarstaben känns otroligt inspirerande! Men såklart är det svårt och komma in mitt i en säsong. Men ska försöka snappa upp allt om spelet och så snabbt som möjligt försöka bidra med mina kunskaper, säger han till Guifs hemsida.

Enligt Eskilstuna-Kuriren gäller nuvarande kontrakt för resten av säsongen men en förlängning kan absolut bli aktuell. Ett kontrakt på 2+1 ska finnas formulerat. Men först väntar Alingsås borta på fredag.

– Det är inte helt hundra spikat men jag tror nog att jag är med redan mot Alingsås. Jag vill vara med och börja hjälpa till så snabbt det bara går, säger han till Eskilstuna-Kuriren.

Mer läsning:

LÄNK: Eskilstuna-Kuriren

LÄNK: Guifs hemsida