EXTRA: Robert Wedberg lämnar Sävehof – blir generalsekreterare i SHF

Robert Wedberg, IK Sävehof. Foto: Viktor Ljungström Viktorljungstrom.se

IK Sävehof tappar huvudtränaren Robert Wedberg till den tyngsta posten i hela handbollssverige. Från den 1 april 2018 tillträder han som generalsekreterare i Svenska handbollförbundet.

ANNONS

I 34 år har Christer Thelin haft posten som vd för det Svenska handbollförbundet men i vår går han i pension. I en något justerad tjänst, med titel generalsekreterare, tillträder istället Robert Wedberg från den 1 april 2018.

– Det ska bli en fantastiskt roligt utmaning att bli generalsekreterare för Svenska Handbollförbundet. Det är ett drömjobb för mig och det känns oerhört inspirerande att kliva på nu när handbollen är het efter två framgångsrika mästerskap och vi har både EM (herrar 2020) och VM (herrar och damer 2023) på hemmaplan att se fram emot. Samtidigt ska vi inleda ett nytt visionsarbete för att tillsammans med distrikten, våra 500 föreningar och 100 000 spelare utveckla svensk handboll ytterligare, säger Wedberg till Svenskhandboll.se.

Wedberg kommer närmast från tränarjobbet i IK Sävehof som han nu lämnar med omedelbar verkan. Han ska under våren arbeta parallellt med Thelin under en period.

Han själv är ungdomsfostrad i IFK Skövde och kom till Sävehof 1987 för fortsatta elitseriesäsonger till och med 1998 innan skorna lades på hyllan. Han gjorde 6 A-landskamper samt hela 950 mål i Elitserien.

Därefter har Wedberg varit tränare i många sammanhang på elitnivå. Först som assisterande tränare i Sävehof, därefter som tränare i IK Baltichov, Önnereds HK och Alingsås HK (SM-guld 2009) och på senare år som ungdomstränare i IK Sävehof med avslutande SM-guld för A-pojkar (1999-yngre) 2016. Han är även varit kommunchef i Partille samt varit ledamot i Svenska Handbollförbundets styrelse 2012-2016.

Manager i Sävehof blir nygamle Anders Eliasson. Assistent Andreas Stockenberg upp på huvudtränarposten och första uppdraget blir speciellt. ”Stocken” ska nämligen leda Sävehof i sin gamla hemstad Eskilstuna mot Guif – en häftig kväll för den Eskil-gröne.

– Vi önskar Robert lycka till i den nya rollen som Generalsekreterare. Utöver den senaste rollen som herrtränare finns genom många år ett stort engagemang som spelare, ungdomstränare och Partille Cup-medarbetare. I rollen som Kommundirektör i Partille bidrog Robert starkt till etableringen av Partille Arena, säger Klubbdirektör Stefan Albrechtson till Sävehofs hemsida.

Fredrik Rapp är ordförande i Svenska Handbollförbundet och säger till Svenskhandboll.se:

– Robert får det övergripande ansvaret att leda svensk handboll framåt och att verkställa förbundsstyrelsens beslut. Han är erkänt skicklig på att leda såväl små som stora organisationer och helt rätt person att arbeta med svensk handbolls vision, värdegrund och värderingar samt att involvera distrikten, föreningarna och våra partners på den spännande resa vi har framför oss.

ANNONS
Annonslänk: Se alla matcher från Handbollsligan och utvalda matcher från SHE med C More Mycket Sport.
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here