EXTRA: Marcus Dahlin lämnar IFK Kristianstad

Marcus Dahlin. Foto: ifkkristianstad.se

IFK Kristianstads högernian Marcus Dahlin lämnar klubben för danska Mors-Thy.

Marcus Dahlin lämnar IFK Kristianstad och har skrivit på ett 2-årskontrakt med den danska ligaklubben Mors-Thy. Den 24-årige högernian säger i ett pressmeddelande:

”Først og fremmest ser jeg meget frem til at få Jan Paulsen som træner, coach og indpisker. Han har en erfaring med fra sin egen tid som spiller – specielt i den tyske bundesliga – som jeg glæder mig meget til at lære noget af.

Yderligere kender jeg Mors-Thy Håndbold fra min tid i Ringsted som en meget svær modstander – specielt på det uindtagelige fort på Bette Balkan, hvor der altid er en euforisk stemning og fantastisk opbakning.”

Dahlin har lidit av hård konkurrens på H9 av Andreas Cederholm och Albin Lagergren. När Cederholm nu lämnar och norske Stig-Tore Moen Nilsen ansluter från Bodø HK i Norge blir konkurrenssituationen i stort sett oförändrad och Dahlin söker sig alltså vidare.

Han är född 1991 och fostrad i Stenungsunds HK. Karriären har sedan gått via Alingsås HK, TMS Ringsted (Danmark) och ØIF Arendal (Norge) för den 2,04 meter långe skytten.

Det blev inte så värst mycket spel under säsongen men han gjorde en del riktigt fina insatser i Champions League där bland matchen mot Vive Kielce förmodligen är hans bästa i karriären.

Mors-Thy Håndbold kommer från Nykøbing Mors och Thisted i nordvästra Danmark, på Jylland. Det är mestadels danskar och några islänningar i truppen men också Dane Šijan, den numera 39-årige målvakten som stod i Eskilstuna Guif 2004/05. De kom på plats 10 av 14 i danska ligan denna säsongen.