Extra: Alingsås HK klart för semifinal

Niklas Kraft, Alingsås HK. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN

I en väldigt tajt och svängig historia var Alingsås HK lite vassare när det skulle avgöras. Det räckte för att AHK skulle slå ut Ystads IF och gå till semifinal. 

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Den första halvleken var jämn och tajt rätt igenom. I Alingsås handlade mycket om Mishels Liabas skytte och ett målvaktsspel där Niklas Kraft överglänste YIF:s Anders Persson. I bortalaget var det som alltid Ludvig Hallbäck som bar offensiven på sina axlar. Kim Andersson briljerade med assist i världsklass, men gick på för få egna avslut. Ställningen i paus var 13–12 till AHK efter att Hallbäck bombat in reduceringen strax före paus.

Anders Persson ville revanschera sig för sin första halvlek och agerade vägg i starten på andra halvlek. Det innebar att bortalaget gick upp till ledning med 15–13 – då agerade Mikael Franzén och efter timeouten vände AHK till ledning med 17–16.

YIF vände sedan tillbaka och hade chansen att gå upp i fyramålsledning. Men så började bortalaget slarva i offensiven vilket fick AHK att tacka och ta emot. Flera kontringsmål senare och AHK hade ledningen med 25–21.

Bortalaget gjorde allt de kunde för att komma ikapp och skapade rejält med nerv i matchen på slutet. Med 27 sekunder kvar ordnade Alexander Borgstedt fram en straff till YIF och då kvitterade Hallbäck till 26–26, hans tionde mål i matchen. Men Felix Claar fick sista läget i matchen och satte dit segermålet till 27–26.

Därmed är det klart med följande fyra lag i semifinal: IFK Kristianstad, IFK Skövde, Alingsås HK och IK Sävehof.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here