Eskilstuna Guif flyttar upp talang från egna leden

Martin Anglenius. Foto: Guif

Eskilstuna Guif har bestämt sig för att flytta upp Martin Anglenius i A-truppen. Högernian fick chansen i Handbollsligan förra säsongen och kommer nu att vara en fast del av klubbens representationslag, det skriver Guif på sin hemsida.

– Det är kul att man har fått chansen att komma med i A-truppen nu efter några år i GP, det ska bli roligt att förhoppningsvis visa vad man går för i Handbollsligan och fortsätta utvecklas som handbollsspelare på en högre nivå, säger Anglenius till klubbens hemsida.

Högernian, född år 2000, har tidigare visat upp sig under USM där han varit en tongivande spelare för Eskilstuna-klubben. Förra säsongen fick han dessutom känna på spel i Handbollsligan och såg då väldigt intressant ut.

– Martin är en ung H9 som behöver förbättra sin fysik men som också visade i sin första ligamatch att han har stor potential, 3 mål på 3 skott mot ett av Sveriges bästa lag, IFK Kristianstad. Redan där visar Martin att han vill vara med och leka med de stora killarna, säger Guifs tränare Zoran Roganovic till hemsidan.

LÄNK: Martin Anglenius tar plats i herrtruppen