Eric Forsell-Schefvert klar för Ystads IF

Eric Forsell Schefvert. Arkivbild. Foto: Viktor Ljungström, www.viktorljungstrom.se

Idag blev det klart att Eric Forsell-Schefvert skrivit på för Ystads IF HF.

Det har länge ryktats, idag blev det bekräftat. Eric Forsell-Schefvert är klar för Ystads IF HF och har skrivit på ett kontrakt till 2018.

Han lämnar IK Sävehof och följer nu strömmen av spelare från Västkusten som hittar till Ystad. Ur-Göteborgaren Alexander Borgstedt och Anton Hallbäck lirar redan i klubben som också förstärker med Jesper Gustavsson och Carl Löfström i sommar.

Eric Forsell-Schefvert är född 1991 i Halmstad där pappa Ulf Schefvert då var tränare för herrlaget HK Drott. Mamma Britt Forsell var en mycket duktig lirare med 129 landskamper, 3 SM-guld och Årets handbollsspelare i Sverige 1990. Lillebror Olle (1993) spelar som bekant också i IK Sävehof.

Eric började lira boll i HK Drott och har sedan följt pappas handbollskarriär i Grekland och Danmark med spel i Anagennisi Vyrona och Greve IF. Han landade tillbaka i Sverige och spelade för GF Kroppskultur innan han som 16-åring anslöt till IK Sävehofs ungdomslag.

Han säger till Ystads hemsida:

”En ny utmaning i min handbollskarriär tar fart idag i och med min överenskommelse med Ystads IF. En anrik förening med hängiven publik och stor handbollskultur gör att jag ser väldigt mycket fram emot att få representera klubben de närmaste två åren.

Efter nio år i Göteborg och Sävehof med tidigare avvikelser i Uddevalla och Aten bland annat, så ska det bli spännande med en ny miljö i Ystad. Här ser jag fram emot att få utveckla mig ytterligare som både person och handbollsspelare och få äran av att ha en av Sveriges finaste arenor som hemmabana!”