Enkel seger för IFK Kristianstad i Skånederbyt

Helge Freiman. Foto: IFK Kristianstad

Det var aldrig något snack i lördagens Skånederby mellan IFK Kristianstad och Ystads IF i Kristianstad Arena. Hemmalaget gjorde processen kort med gästerna och vann komfortabelt. 

Det var aldrig något snack i lördagens Skånederby mellan IFK Kristianstad och Ystads IF. Hemmalaget tog kommandot från första sekund och bortsett från en period i början av den första halvleken var machen aldrig ens spännande.

Albin Lagergren var en av flera framstående spelare i hemmalaget, som inte slappnade av det minsta i den andra halvleken. Redan i den första halvleken skaffade sig IFK Kristianstad en fyra bollar stor ledning, men den skulle komma att ökas ordentligt under matchens sista 30 minuter. Till slut vann hemmalaget nämligen med hela elva bollar.

För publiken var det en underhållande match, åtminstone sett till antalet mål. Vad gäller spänning blev det – som så många gånger förr – ganska tamt i Kristianstad den här kvällen. Segern innebär hur som helst att hemmalaget står på 16 segrar efter 17 omgångar.

IFK Kristianstad – Ystads IF 

Resultat: 39-28 (17-13)

Matchcenter: Handbollsligan