Emil Berggren rätt man på linjen för IFK Ystad

Kenneth Andersson. Foto: Daniel Nilsson, Bildbyrån

Publiken var pigg på att se Emil Berggren. Nyförvärvet nätade sju gånger och nykomlingen IFK Ystad satte sig i respekt, 31–25 mot Eskilstuna Guif. – Det verkar vara lätt att gå till jobbet i den här klubben, sade han till Ystads Allehanda. 

Klubbdräkten och rollen som mittsexa var ny, gå-på-modet och engagemanget när han utmanade i minsta lucka mer bekant. 

Berggren sköt faktorer som att det var premiärkväll med moderklubben på andra sidan planen åt sida, avslutade prickfritt sju gånger och stod pall i IFK:s betongstarka försvar. 

– Ibland skämtar jag om att det inte kan vara så svårt att spela på kliniken. Man är ju alltid fri och avslutar från sex meter. Då ska man vara hundraprocentig. Men det har jag sagt lite på skoj. Alla missar ju någon gång, sade han till tidningen.

Fansens favorit från match ett tar nya tag efter helgen, i ett lag som redan hunnit med att visa slagstyrka och säkerhet för att kunna etablera sig. 

– Det här var väldigt stabilt. Guif är äckliga att möta i försvarsspelet men spelarna hade verkligen gjort sin läxa, sade tränaren Kenneth Andersson till YA och berömde Berggren.

Marcus Cleverly mellan stolparna, storskytten Jonathan Mollerup och Fredrik Petersen med finess från kanten var lika stora stöttepelare mot Guif.

Som hade sexmålsskytten Emil Hansson och ett plus i talangen Eric Johansson men ingen chans att utmana sammanlagt.

IFK Ystad tar emot Hammarby på måndag. Samma kväll gör Guif en ny Skåne-resa, till Lugi i Lund.

IFK Ystad–Eskilstuna Guif 30–26 (15–12)
Matchprotokoll >>
Statistik >>
Tabell >>