Elitserien herrar: helgens resultat

I skuggan av damernas handbolls-VM rullar herrarnas elitserie på i vanlig ordning. I helgen spelades tre matcher där förhandsfavoriterna i varje match levde upp till förväntningarna.

Aranäs spelade en svår bortamatch mot Eskilstuna GUIF. Laget från Kungsbacka orkade spela jämt med hemmalaget i 15 minuter, sen var det GUIF för hela slanten som gick från ledning 10-9 till halvtidsvila 19-10. I andra halvlek fortsatte hemmalaget att ösa på och Aranäs hade egentligen ingenting att sätta emot. GUIF ökade på sin ledning och vann enkelt med 39-24. Viktiga poäng för GUIF som jagar slutspelsplats.

HK Drott Halmstad har det fortsatt blytungt i årets elitserie. I söndags stod Hammarby för motståndet och Drotts första seger för säsongen får vänta. Första halvlek var förhållandevis jämn tack vare hemmalagets målvakt Johan Larsson. Hammarby rivstartade andra halvlek och gick från halvtidssiffrorna 8-11 till 11-20 och därmed försvann all spänning i matchen. I Hammarby tog Lucas Pellas tillvara på förtroendet från tränare Kalle Matsson och gjorde sex mål.

Om Drott ska lämna jumboplatsen måste de hitta tillbaka till den kämpar- och offervilja som laget visade mot Ystads IF HF för några omgångar sedan. Trots endast en inspelad poäng har laget bara tre poäng upp till kvalplats.

HIF Karlskrona är ett piggt tillskott till årets elitserie. Visserligen har laget ”bara” spelat ihop sex poäng, men de har i flera matcher visat att de är ett lag som säljer sig dyrt. I söndags gästades Blekinge-laget av Ystads IF HF och i Ystad var Kim Andersson tillbaka på allvar efter sitt ryggskott. Andersson var bortalagets bästa spelare i matchen som slutade med seger för Ystads IF HF, 24-29. Kim var på riktigt bra spelhumör och med 11 mål, flera assister och 60 minuters speltid, visade han hela registret för publiken i Karlskrona. Ystad höll Karlskrona på ett betryggande avstånd hela matchen men hemmalaget visade återigen prov på kämparvilja och krigade till sista sekunden.

Eskilstuna Guif – HK Aranäs 39-24 (19-10)