Dunderdrama när Skövde och Ystad delade poäng

Christopher Schnell, IFK Ystad. Foto: Christian Örnberg/Bildbyrån.

Likaläge i paus, oavgjort vid slutsignalen. Däremellan var IFK-duellen mellan Ystad och Skövde högdramatisk helgunderhållning med dubbla vinnare. Det deppades dock mer i hemmalägret sedan Skövde kommit med ett sista svar för 29–29.

Jack Thurin var ingen sexmålsskytt på slentrian i drabbningen. Han krönte en snygg insats med att lägga det poängräddande skottet till meritlistan, fem sekunder återstod när niometaren fastställde slutresultatet.

Om Ystad fick kämpa sig tillbaka och kvittera före paus var det gästernas tur ett par gånger i andra halvlek. Med sammanlagt sju mål av Christopher Schnell och sex fullträffar av Emil Berggren stod det till exempel 23–19 med kvarten kvar.

Och trots utjämning av kantspringare Christopher Hedberg tlll 27 lika fick Skövde vänta ett tag på den totala maktbalansen.

Två måls underläge inför slutminuten halverades genom Matias Helt Jepsen, innan Marcus Holmén möjliggjorde poängchansen med en räddning. Resten ordnade Jack Thurin, såg till att Skövdespelarna jubeldansade efteråt. Med lika många poäng i handen som motståndarna.

IFK Ystad–IFK Skövde 29–29 (12–12)
Matchprotokoll >>
Statistik >>
Tabell >>