Dujshebaev junior – född 1997 aktuell för IFK Kristianstad

Dani Dujshebaev. Foto: Facebook

Daniel Dujshebaev Dobichevaeva uppges vara aktuell för IFK Kristianstad.

Det är Kvällsposten som avslöjar de smått sensationella uppgifterna att Daniel Dujshebaev Dobichevaeva är på gång till IFK Kristianstad. Han är son till förre lille storliraren och numera tränaren Talant Dujshebaev.

Daniel är född 1997 och lirar på vänsternio i FC Barcelona. Nu är ju konkurrensen där enorm så trots debut i förstalaget i september så har han under säsongen mest lirat för Barcelona II som spelar i andradivisionen.

Det är enligt uppgifter pappa Talant som tycker att IFK Kristianstad, med sin tuffa träning men möjlighet till bra matchning, är en mycket bra utvecklingsmiljö. IFK:s sportchef Mats Samuelsson tackar inte nej:

”Det är en bra miljö för honom att vara här några år, om han sen ska tillbaka till Barcelona.

Jag har bara sett honom på video. Där ser man hans kvaliter. Han är väldigt duktig.

Det är en jätteintressant spelare. Absolut är det så.

Vi har en spansk kontakt som titta på vårt träningsupplägg. Det passar väldigt bra för unga lovande spelare att komma till oss och träna hårt.”

Det här är alltså ett liknande upplägg som tog Iman Jamali på lån till IFK denna säsong från Veszprém. Storklubbarna har ofta redan 2-3 världsspelare på positionerna så det är svårt att som hyfsat ung och lovande slå igenom.

Dessa klubbar spelar också så många tuffa matcher att träningarna mer handlar om att hålla formen på en jämn nivå och inte överbelasta snarare än att utvecklas under säsongen. Därför blir till exempel en svensk klubb intressant där träningen under säsong är hårdare.