Dubbla kontraktsförlängningar i IFK Ystad

Filip LŒångh, IFK Ystad. Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN

IFK Ystad har imponerat under comebacksäsongen i Handbollsligan och väljer nu att förlänga kontrakten med Filip Långh och Axel Eriksson, det skriver klubben i ett pressmeddelande.

Filip Långh flyttade till IFK Ystad 2014 från Hallby. Mittnian har skrivit på ett nytt ettårskontrakt med klubben.

– Filip är en smart spelare med bra ledaregenskaper som nu verkligen har växt in i högsta ligan. Han är inne på sin femte säsong i klubben och har tidigare varit mycket skadad men i år har han sluppit de större skadorna och då tycker jag också han tagit ett steg till som handbollsspelare. Med sina snabba fötter erbjuder han ett spel som vi hoppas kunna bygga vidare på under nästa säsong, säger IFK Ystads tränare Kenneth Andersson i ett pressmeddelande.

Axel Eriksson är egen produkt i IFK Ystad och har även spelat i lokalkonkurrenten YIF. Nu har mittsexan skrivit på ett nytt ettårskontrakt.

– Axel är en riktig kämpe som alltid visar stort hjärta i alla situationer vilket kanske framförallt visar sig när han spelar som spets i 5-1 försvaret. Han har förmågan att ensam väcka ett helt lag genom sitt hänsynslösa och uppoffrande försvarsspel, säger Kenneth Andersson.