Dubbla favoritsegrar i Handbollsligan

Kassem Awad, HK Malmö. Foto: Krister Andersson / BILDBYRÅN

HK Malmö och IFK Skövde höll för favorittrycket och vann sina respektive matcher mot HK Varberg och Eskilstuna Guif. Skövde har därmed fått en perfekt start på säsongen med två raka segrar.

Det spelades alltså två matcher i Handbollsligan under lördagen och de båda förmodade topplagen HK Malmö och IFK Skövde mötte två tippade bottenlag, HK Varberg och Eskilstuna Guif.

HK Varberg – HK Malmö 29–37 (10–20)

Bortsett från de första minuterna då det var jämnt körde HK Malmö över HK Varberg och det ordentligt. Inte ens en fjärdedel av matchen var spelad då hemmatränaren Hasse Karlsson hade slängt upp timeoutkortet dubbla gånger, men det hjälpte föga och HK Malmö avgjorde matchen redan i den första halvleken, främst tack vare Hampus Olssons målskytte.

I den andra halvleken bytte HK Malmö rätt friskt medan Varberg fick lite bättre ordning på spelet, vilket gjorde att det jämnade ut sig något. Trots det tog HK Malmö säsongens första seger när de vann med 37–29. Erland Sund gjorde åtta mål för HK Varberg och blev med det målbäst i hemmalaget, medan Hampus Olsson föga överraskande var hetast i bortalaget med tio mål.

Eskilstuna Guif – IFK Skövde 21–24 (10–13)

Guif besegrade IFK Ystad på bortaplan i premiären, skulle de kunna skrälla på nytt mot ett IFK Skövde som krossade Alingsås HK i sin premiär? Nej, någon skräll blev det inte, men ett hemmalag som stod upp väl mot Henrik Signells favorittippade gäng.

Efter ledning med 13–10 i paus kunde Skövde hålla avståndet i den andra halvleken och vinna med 24–21. Bortalaget spred ut målskyttet på ett bra sätt även om Kristian Stranden stack ut med sina sex mål.

Vem som blev målbäst i Guif? Naturligtvis Eric Johansson. Supertalangen gjorde sju mål och var dessutom tongivande i försvarsspelet.