Dramatiskt när YIF kopplade grepp om kvartsfinalserien

Mario Lipovac, Ystads IF. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Det var en lugn och välspelad tredje kvartsfinal mellan Alingsås HK och Ystads IF och efter mer än halva matchen stod båda lagen fortfarande utan utvisningar. Men vid AHK-ledning med 18–15 hettade det till och flera spelare var inblandade i ett bråk. På slutet vände sedan YIF matchen, vann med 27–25 och leder nu kvartsfinalserien med 2–1.

Det var en otroligt lugn match i över 40 minuter. Inga utvisningar och en hyfsad tillställning där domarna lät spelarna spela. Men efter 43 minuter fick Johan Nilsson en tuff smäll av Jeppe Krogh Simonsen, precis i skottögonblicket, och ganska snabbt var flera spelare inblandade i ett bråk.

Jonathan Svensson i YIF och Andreas Berg i AHK fick båda syna det röda kortet och fler spelare kunde dragit på sig utvisningar. Krogh Simonsen klarade sig med en tvåminutare. Efter en stund kom matchen igång igen och Alingsås såg ut att ha kontroll vid ställningen 25–21 och drygt sex minuter kvar.

Men något hände i AHK och YIF kunde vända på steken. Kim Andersson levererade fantastisk assist på fantastisk assist och hans medspelare tackade och tog emot. YIF vann med 27–25 och leder nu kvartsfinalserien med 2–1. Nästa match spelas den 17 april – då måste Alingsås vinna om säsongen inte ska ta slut.