Dopningsbrott i Hammarby – klubben straffas

Dopningsnämnden bötfäller Hammarby Handboll med 10 000 kronor. Klubben har misslyckats med att lämna en korrekt vistelserapport vid tre tillfällen och därför betraktas det hela som ett dopningsbrott, det skriver Aftonbladet.

ANNONS

– Man kan tycka att en klubb borde skärpa till sin rapportering efter en eller två varningar, säger Tommy Forsgren på RF till Nyhetsbyrån Siren, något Aftonbladet skriver om.

Det har varit mycket goda nyheter kring Hammarby på sistone. Under gårdagen gjorde klubben klart med legendaren Claes Hellgren som ny fystränare. Men nu kommer alltså lite tråkigare nyheter om Handbollsligan-klubben.

Klubbar i de större lagsporterna måste vistelserapportera till Riksidrottsförbundet, precis som det är för elitaktiva individuella idrottare. Anledningen till det är för att kontrollanter ska kunna genomföra oanmälda kontroller på till exempel träningar.

Som regelverket är just nu krävs det två anmälda tider i veckan för att uppfylla kraven och Hammarby har alltså misslyckats med det tre gånger. Därför straffas klubben av Dopningsnämnden på en summa av 10 000 kronor.

LÄNK: Hammarby Handboll straffas för brott mot dopningsregler

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here