Doktorerande målvakt oväntad hjälte för Lugi

Gästande Redbergslid är seriens formstarkaste lag och det visade man första 20 minuterna mot seritvåan. Sedan vände allt för Lugi och målvakten Johan Larsson som vann matchen med 32-27.

Den i Lugi handbollsfostrade 27-åringen har egentligen lagt av med elithandbollen. Men i fredags fick han ett samtal från Lugitränaren Tomas Axnér. Målvakten Josip Cavar hade problem med ena foten, och kunde inte spela i söndagens match mot Redbergslid, så Larsson fick gå in som back up.
– Jag har tränat med Lugi då och då sedan årsskiftet, men att det här skulle hända kunde jag aldrig tro, sa Johan Larsson till Skånska Dagbladet.
Egentligen skulle han ha spelat allsvensk handboll med OV Helsingborg, men hoppade av efter träningsmatcherna i höstas, skriver Skånska Dagbladet.
– Jag hade helt enkelt inte tid, eftersom jag doktorerar på heltid i fysikalisk kemi i Lund, förklarade han.
Men det var alltså göteborgarna som inledde matchen bäst och spelade stundtals ut serietvåan Lugi. Sedan kom vändningen. Vid ställningen 15-11 i slutet av första drog Lugi igång en mäktig nivåväxling. Nio raka mål blev det av hemmalaget i forceringen som började i slutet av första och sträckte sig till början av andra.
– Jag tycker vi hittar rätt i försvaret. Vi saknar Nemanja (Milosevic) i försvaret och fick ändra om lite där. Vi hittar rätt efter ett tag och kommer riktigt bra in i det. Johan (Larsson) kommer in och gör några goa räddningar. Framåt lyckas vi jättebra med vårt sju-sex-spel och gör många bra och enkla mål på det, sa Simon Jeppsson till GT.
Efter vändningen blev det leka lugn i båten för hemmalaget som kunde defilera hem segern med 32-27 och gladast var nog en doktorerande målvakt på jour.
– Det var hur härligt som helst, log målvaktshjälten efter segern.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here