Doder skadade tummen – YIF ersätter med Knudsen

Henrik Knudsen. Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

När Ystads IF spelade träningsmatch mot GOG skadade Dalibor Doder tummen och blir borta från spel i 8–10 veckor. Nu agerar YIF och hämtar in Henrik Knudsen, senast i IFK Ystad, som ersättare.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Det var i torsdagens match mot GOG som Doder avlossade ett skott och träffade en motståndare i huvudet med sin hand. Mittnian tvingades uppsöka sjukhus och där konstaterades det att Doder har en fraktur i tummen som måste opereras.

Doder väntas bli borta från spel i 8–10 veckor och därför har YIF valt att hämta in Henrik Knudsen som ersättare. Knudsen spelade som bekant i lokalkonkurrenten IFK Ystad förra säsongen.

– I och med Dalibor Doders skada, samt att Jonathan Svensson fortfarande är skadad, känns det väldigt bra att så här snabbt kunna få in Henrik Knudsen. Knudsen kommer tillföra rutin och erfarenhet samt hans spelskicklighet gör det enkelt att sätta in honom i vårt spel. Vi hälsar Henrik välkommen in i laget, säger Ystads IF:s tränare Jerry Hallbäck i ett pressmeddelande.

Henrik Knudsen själv säger så här:

– Trots den tråkiga händelsen med Dalibor Doder som gav mig denna chans, vill jag ändå tacka alla i Ystads IF som tror på mig och mina handbollskunskaper. Det är viktigt för mig att spelare, ledare och inte minst alla fans, i både IFK och YIF, förstår att jag i 15 år har varit professionell handbollsspelare, vilket innebär nya utmaningar, en extrem vilja till att alltid vilja göra sitt bästa, och inte minst vid klubbyte. Detta är ett jobb för mig, och när man får chansen att få avsluta sin karriär (igen) med spelare som Kim Andersson & co, då finns det inte så mycket att fundera över.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here