”Det är ju en Palicka-räddning”

Hayder Al-Khafadji, Hammarby. Foto: Kenta Jönsson / BILDBYRÅN

Matchen mellan Hammarby HK och Redbergslid HK var en svängig match, där lagen turades om att leda. Stockholmslaget var det bättre laget i andra halvlek och kunde vinna tack vare elva mål av Martin Dolk.
– Vi hade mycket moral idag, säger Dolk till Cmore efter matchen.

Hammarby välkomnade bottenlaget Redbergslids IK till Eriksdalshallen under torsdagskvällen. Redbergslid, som tidigare under säsongen värvat målvaktsstjärnan Andreas Palicka, fick en tuff start på matchen. Göteborgsklubben låg under med 3–0 efter fem minuter, men fick ordning på spelet efter en tidigt timeout. Efter 25 minuters spel tog Redbergslid ledningen för första gången i matchen, och kunde gå till halvtidsvila med en tvåmålsledning (13–15).

– Det såg bra ut till en början, men sen kommer vi inte riktigt till framåt. Vi får lägen, men bränner dem samtidigt som vi tappar struktur bakåt, säger Hammarbys målvakt Hayder Al-khafadji till Cmore i halvtidsvilan.

Bortalagets William Högheim var inte imponerad av något av lagens spel i första halvlek och menade framförallt att det var för många tekniska fel.

– Till en början spelade vi bedrövligt, sen fick vi lite svaj på dem, säger mittsexan till Cmore.

Andra halvlek började som den första slutade, och Redbergslids tvåmålsledning stod sig fram till klockan tickade över 41 minuter. Hemmalaget kvitterade till 21–21 och drog sedan ifrån till en tremålsledning efter slarv från Göteborgslaget.

Med fem minuter kvar av matchen gjorde Palicka en viktig räddning och såg till att matchen levde. Hammarby var dock fortsatt det bättre laget och visade klass i slutminuterna.

– Det är ju en Palicka-räddning, utbrister Cmores kommentatorer efter att Hayder Al-khafadji gjort en fantastisk räddning med två minuter kvar.

Slutresultatet skrevs till 32–29 till Stockholmslaget.

– Jag försökte ta lite inspiration från Palicka när jag gjorde den sista räddningen, han är ju så bra. Det var en grym laginsats från oss, säger Al-khafadji till Cmore efter matchen.

– Vi orkar inte hålla vårt spel i 60 minuter och vi släpper förbi Martin Dolk för mycket. Hammarby har publiken med sig och vi gör för många tekniska fel, säger en besviken Palicka till Cmore.

Hammarby kan framför allt tacka Martin Dolk för dagens seger. Dolk gjorde elva mål och utsågs till matchens spelare.

– Jag hade flyt idag, säger en ödmjuk Dolk till Cmore.