Delad pott mellan IK Sävehof och Ystads IF

Rune Schröder. Foto: Nicklas Elmrin/Bildbyrån.

Ystads IF hade segern på gaffeln och bollen i nät i slutsekunderna. Det avslutande anfallet med det synbart avgörande målet blev dock avblåst. Bortalaget fick dela på poängen med IK Sävehof.

Det var två lag på strålande spelhumör som sporrade varandra i Partille Arena. I andra halvlek tog spänningen aningen överhand, två jämbördiga motståndare visade sig omöjliga att skilja på.

Ystad hade Niklas Kraft med hög målvaktskapacitet och Ludvig Halllbäck ånyo i full form. Hallbäcks sista skott var just det som nådde nät när YIF nästan fick segerjubla.

En felaktig spärr i förarbetet stoppade den totala glädjen, gästerna fick acceptera en pinne och den andra matchen som obesegrade.

Sävehof hade också en vass keeper i Bertram Obling och spets framåt i Sebastian Karlsson och Rune Schröder. Efter 28–28 var Partillelagets aktörer iallafall halvt nöjda.

– Vi är två helt jämna lag och är tippade på precis samma ställe. Vi hade kunnat vinna och de hade kunnat vinna i dag, sade tränaren Michael Apelgren till klubbens hemsida.

IK Sävehof–Ystads IF 28–28 (17–18)
Matchprotokoll >>
Statistik >>
Tabell >>