Danske målvakten Frederik Torp till Önnered

Frederik Torp. Bild: Önnereds HK.

I går skrev vi att Önnered värvat den danska mittsexan Kristian Tind Kristensen och i dag meddelar klubben att de satsar på en dansk också på målvaktssidan. Frederik Torp ansluter från Vendsyssel och har kritat på för två säsonger.

Han pausade sin handbollskarriär så sent som för två år sedan för att satsa på fotboll – som utespelare. Men efter en säsong som handbollsmålvakt i Vendsyssel flyttar han nu till Göteborg för att vakta målet i Önnereds HK.

– Jag valde Önnered då jag ville till en ny utmaning och en klubb där jag känner att jag kan utvecklas riktigt mycket, både som person och målvakt. Samtidigt är det en klubb med ambitioner och en fet setup, dessutom så ser jag fram emot att bli en del av en spännande trupp, säger han på klubbens hemsida.

27-åringen har förutom Vendsyssel tidigare spelat för Aalborg, Fredrikshavn och Randers HH. Kontraktet sträcker sig över två säsonger och han kommer att bilda målvaktspar med Sebastian Abrahamsson.

– I Frederik får vi en bra skolad målvakt som med sin storlek och räckvidd kommer göra att vi får en riktigt stark målvaktstrio. Hans vilja att ta utvecklas och ta ytterliga kliv med sin handboll passar bra in i den kulturen vi vill ha i A-laget, säger herrarnas elitansvarige Christoffer Persson.

Länk: Ytterligare danskt nyförvärv till herrarna