Daniel Tellander slutar efter säsongen: ”Det var rätt läge nu”

Daniel Tellander, AlingsŒås HK. Foto: J…örgen Jarnberger, Bildbyrån.

En av Alingsås stora klubbikoner kommer att avsluta karriären efter säsongen. Det är Daniel Tellander, 34, som meddelar sitt avsked från handbollen, skriver AHK i ett pressmeddelande.

Det blev åtta säsonger totalt för Daniel Tellander i Alingsås, först 2006-2007 och nu från 2011 och framåt. Innan dess har han hunnit med spel för, häng med nu, Silwing-Troja, Handen, Hammarby, BK Söder, Djurgården, Melsungen och Borås. Han har även gjort 16 landskamper för svenska landslaget.

I tyska Melsungen blev det tre säsonger mellan 2007-2010 för vänsterkanten innan han flyttade hem till Sverige och Borås. Därifrån anlände han åter till Alingsås där han vann SM-guld 2014, och som nu blir sista anhalt.

– Ja det har blivit nästan allt man kan uppleva som handbollsspelare, det är väl bara ett mästerskap med landslaget som saknas. Samtidigt känner jag att jag inte riktigt gör sig själv rättvisa med åren och att kroppen inte orkar riktigt lika mycket som förr i tiden. Därför vill jag sluta på en hög nivå med ett sista slutspel och förhoppningsvis ett nytt SM-guld runt halsen, säger Tellander i pressmeddelandet.

Att vara handbollsproffs tar mycket tid från annat, som familjen. Och det är inte något beslut som har kommit hastigt, menar Tellander.

– Jag pratade med Mikael Franzén (tränare Alingsås) om detta redan i december. Jag har haft svårt att få tiden att räcka till med familjen och jobbet, vilket gjort att jag bland annat varit borta från barnen i perioder. Nu vill man ge dom mer tid, samtidigt som man vet att man inte blir yngre heller. Det var helt enkelt läge nu, säger han i pressmeddelandet.

Alingsås tränare Mikael Franzén passar på att hylla sin rutinerade vänstersexa, trots att det kvar

– Efter den här säsongen är det dags att tacka av en av klubbens trotjänare. Den första säsongen som han gjorde när jag och Dennis Sandberg tog över var magisk och efter det har han visat år efter år att han är vindsnabb och säker i läget. Daniel har personifierat vårt spel genom att agera som han har gjort, han har varit med och skapat det Alingsås HK står för idag. Snabbt kontringsspel på Sveriges snabbaste golv, Estrad Alingsås, säger Franzén och fortsätter.

– Första säsongen var han så säker att vi hade ett spel när det gick i stå som hette ”Passa Tellan”! Det spelade ingen roll vilken vinkel han tog, avsluten satt ändå, vilket ledde till landslagsspel och till och med som spets i försvarsspelet. Det kallar jag utveckling.

LÄNK: Fler citat från Tellander, Franzén och klubbchef Christer Mårtensson finns på klubbens hemsida.