Daniel Ekman skriver på nytt kontrakt med Malmö

Daniel Ekman Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN

HK Malmö förlänger kontraktet med spelmotorn Daniel Ekman, det meddelar klubben i ett pressmeddelande. Det nya kontraktet gäller fram till 2022.

– Daniel är en modern spelare som spelar med fart och är på alla sätt en spelande mittnia som gör sin omgivning bra. Daniel är otroligt viktig för lagbygget och ger kontinuitet och bidrar med kvalitet, säger Malmös tränare Stian Tönnesen.

Daniel Ekman kom till Malmö från Guif för två säsonger sen. I Skåne har mer och mer tagit över som lagets spelmotor på mittnio och har i år producerat 76 mål och 38 assist framåt. Nu satsar 25-åringen på att ta malmöiterna hela vägen genom det slutspel som ställdes in i fjol.

– Jag har haft två bra säsonger i HK Malmö. Samtidigt har det varit två väldigt annorlunda säsonger i och med att det inte blev något slutspel i fjol och spel utan publik denna säsong, säger Daniel Ekman i pressmeddelandet och fortsätter.

– Nu förbereder vi oss för ett slutspel som förhoppningsvis ger laget och klubben ett SM-guld. Jag vill fortsätta utvecklas som spelare i en förening som verkligen satsar och jag känner att Malmö är rätt plattform för min fortsatta handbollskarriär.