Daniel Ekman: ”Ett bra steg att få Stian som tränare”

Daniel Ekman. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån.

Efter ytterligare ett halvår med Guifs fartfyllda klurighet ansluter Daniel Ekman till Malmös tillvägagångssätt med tungt skytte. – Jag vill utveckla mitt spel, i Malmö finns många duktiga spelare att ta hjälp av, säger han till Handbollskanalen.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Eskilstunalagets kreatör har gått från ungdomsspelare till fullfjädrad elit i klubben. Under Ekmans femte och sista säsong i Guif är han anförare, speluppläggare och på alla sätt central för framgång.

– Tråkigt att lämna klubben och lagkamraterna men det var dags att pröva något nytt.

Du får känna på en annan spelstil i Malmö?

– De bitarna har jag inte tänkt på så mycket. Jag vill utveckla mitt spel och i Malmö finns många duktiga spelare att ta hjälp av. Sen blir det en ny utmaning, ett bra steg att Stian som tränare. Han har varit mittnia och vi har haft kontakt där han berättade lite vad han vill få ut av mig.

Malmötränaren Tönnesen har också haft koll på sin kommande playmaker en tid.

– Jag har ju mött honom själv och har alltid tyckt att han är en duktig mittnia. Han kommer att passa bra in i vårt spel, säger han.

Anton Blickhammar har nyligen förlängt. Malmö kommer dock få förändra mer på nio meter när Adam Lönn lämnar för Bundesligaspel till hösten.

Efter Ekmans ankomst kommer han dela på speltiden med Robert Månsson. Nuvarande mittnian Binai Aziz kommer enligt Sydsvenskan att satsa på sitt civila jobb.

Tönnesen har bara positivt att säga om 23-åringen som är klar för klubben i två säsonger.

– Han har snabbhet, en bra spelfördelare som är farlig själv och har bra handbollshuvud. Det är alltid bra att ha en mix av allt och kunna spela på många sätt, säger han om tillskottet.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here