Christoffer Thor tar sig till Alingsås

Christoffer Thor. Foto: Sjundeå IF.

Alingsås HK avslutar värvningskampanjen med en vänstersexa från Sjundeå IF. Christoffer Thor är sist in på pappret och inledde karriären i LIF Lindesberg.

– Det känns jäkligt roligt att den här möjligheten kom upp. Det här var inget som fanns i mina tankar utan jag trodde väl att det kanske skulle bli spel i allsvenskan, säger han till klubbens hemsida när avtalet för två år nyss blivit klart.

Thor kommer till Alingsås och får Jesper Filén som positionskollega på vänstersex. AHK kompenserar sålunda förlusten av Benjamin Helander med en ny spelare från finska ligan.

– Jag lämnade Lindesberg för Finland och har fått mycket speltid under åren. Jag tycker att jag har utvecklas mycket. Sen är det väl svårt att värdera exakt hur bra klass toppen av finska ligan håller, om det är samma som de sämre lagen i Handbollsligan eller toppen av allsvenskan. Jag är i alla fall väldigt taggad på utmaningen som kommer och ser fram emot att komma till Alingsås, säger han till klubbsajten.

Sportchefen Christer Mårtensson har skrivit under flera kontrakt den senaste tiden. Thors övergång gör truppen fix och färdig till nästa säsong.

– Christoffer är en spännande spelare med intressant längd, ett bra register och har utvecklingspotential, säger han till klubbens hemsida.

Länk: Målfarlig vänstersexa ansluter från finska ligan