Canellas lämnar IFK med omedelbar verkan

Marc Canellas lämnar IFK Kristianstad med omedelbar verkan. Foto: Avdo Bilkanovic, Bildbyrån.

Mittnian Marc Canellas, som kom till IFK Kristianstad från spanska Granollers inför förra säsongen har nu valt att lämna IFK, avslöjar Kristianstadsbladet under lördagen. 

– Det stämmer. Vi är överens om att gå skilda vägar. Både Marc och hans agent har agerat professionellt, säger IFK:s sportchef Jesper Larsson till Kristianstadsbladet.

Kristianstadsbladet har nyligen lyft upp rykten om att Canellas har varit påväg bort från IFK. Nu ska det alltså vara helt bekräftat att mittnian lämnar IFK med omedelbar verkan och istället fortsätter karriären i franska Chartres.

Canellas ska ha tränat med IFK under fredagen, men sedan inte anslutit truppen till Schweiz för den kommande matchen mot Kadetten Schaffhausen.

– Det stämmer. Efter träningen i fredags gav vi Marc (Canellas) tillåtelse att åka och besöka en annan klubb, säger Jesper Larsson till Kristianstadsbladet.

I franska Chartes får mittnian spanjoren Toni Gerona som huvudtränare, och bland annat före detta Drott-spelaren Leonardo Domenech de Almeida som lagkamrat.

Länk: Kristianstadsbladet