Bruno Castro stannar i HIF Karlskrona säsongen ut

Bruno Castro och Ulf Schefvert, HIF Karlskrona. Foto: Torbjörn Sunesson

Bruno Castro, som anslöt till HIF Karlskrona i slutet av november, har nu fått förlängt förtroende hos Blekinge-klubben som valt att förlänga kontraktet säsongen ut.

En skada på Jakob Nygren öppnade upp för en spektakulär värvning i form av Bruno Castro till HIF Karlskrona. Brassen anslöt till klubben den 23:e november men det dröjde ända till 15:e december innan debuten kom.

– Han kom in med härlig energi, men fick en liten dipp då han inte fick arbetstillstånd av Migrationsverket och det fick vi ju alla, säger tränare Ulf Schefvert i ett pressmeddelande.

Castro har spelat totalt fyra matcher för Karlskrona och gjort åtta mål.

– Det finns en stor potential i anfallsspelet. Han kan komma mer diagonalt, vilket vi nu tränar på. Vid utgrupperat försvarsspel är han en väldig tillgång, där vi verkligen ser hans styrkor, både kunskapsmässigt och fysiskt. Det är en stark grabb, fortsätter Ulf Schefvert.

Jakob Nygrens skadeläge är fortfarande ganska oklart. Just nu är det ingen handboll på schemat för högernian som ska röntga armen om fem veckor.

– Vill sig allt väl kan vi ha två vänsterhänta niometare framåt vårkanten, vilket hade varit väldigt bra, avslutar Schefvert.