BOMBEN: Emil Hansson till IFK Kristianstad

Emil Hansson. Foto: Jeanette Lindskog

IFK Kristianstad rustar truppen för framtiden och presenterar idag Emil Hansson från Ystads IF som ny spelare från 1 juli 2018.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Härlig bomb på Handbollsligans interna transfermarknad. 20-åriga Emil Hansson lämnar Ystads IF efter säsongen och skiftar till rivalen IFK Kristianstad.

-Jag känner att jag vill ta nästa steg i min karriär. IFK Kristianstad är den ledande klubben i Sverige och de senaste säsongerna har flera spelare utvecklats enormt i föreningen vilket jag också har för avsikt att göra. Sedan ser jag även väldigt mycket fram emot att få spela inför 5000 åskådare, säger Emil Hansson i ett pressmeddelande.

Hansson är en stor talang och har kämpat sig tillbaka från en svår knäskada. Han kan spela både som V9 och M9, lite som Olafur Gudmundsson. Om han är en ersättare för islänningen är inte klart ännu men sportchefen Jesper Larsson är mycket nöjd med sitt förvärv:

-Emil är stor och rejäl spelare som är användbar på många positioner, inte minst defensivt. Vi tror mycket på honom och på att han kan ta ytterligare kliv i sin nya omgivning. Att han har varit under Olas lupp en längre tid spelar såklart in. Därför är det extra kul att vi lyckades ro detta i hamn.

Ystads IF:s sportansvarige Marcus Lindgren säger till klubbens hemsida:

– Det är ytterst tråkigt besked för oss då Emil är en egen produkt som under många år varit en viktig spelare i både ungdomslag och på senare tid även i Herrlaget. Vi önskar Emil lycka till med sin nya klubb efter avslutad säsong i YIF.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here