BOMB: Varberg värvar målvakt från Champions League-mästarna

Arturs Kugis. Foto: HC Vardar

HK Varberg står för en riktig transfersmäll. Klubben har gjort klart med Champions League-mästaren och lettiska landslagsmålvakten Arturs Kugis från HC Vardar. Målvakten ansluter redan i veckan, det meddelar Varberg i ett pressmeddelande.

28-årige Arturs Kugis ansluter till HK Varberg från makedonska storklubben HC Vardar som vann Champions League förra säsongen. Målvakten kom till Vardar inför den säsongen från Grosswallstadt i tyska andraligan. Hos Vardar spelade Kugis totalt åtta matcher i både ligan och Champions League.

– Det känns väldigt bra att Arturs ansluter till laget. Han har haft en stark vilja att komma till oss och vi gläder oss över att det äntligen blivit klart med allla detaljer kring boende och familj. Arturs erfarenhet från den gångna säsongen i både landslaget och Champions League med HC Vardar är något vi tror kan utveckla laget och han vet vad som krävs, säger Varbergs tränare Hasse Karlsson.

Den 194 centimeter långa målvakten är även landslagsmålvakt för det Lettland som kvalade in till EM 2020. 28-åringen har gjort 47 landskamper för de vinröda.

– Vi har inför säsongen och under våren letat efter en målvakt att komplettera vår trupp med, men utan att alla bitar kunnat falla på plats. Nu har vi äntligen klart med Artur som ökar konkurrensen, vilket är viktigt och så även bredden på målvaktsposten. Detta kombinerat, gör att vi fortsätter utvecklas och tar nya steg tillsammans, säger Kent Carlson, elitansvarig HK Varberg.