Blandade reaktioner efter omspelsbesked

IFK Skövde. Foto: http://www.viktorljungstrom.se

Under torsdagen kom beskedet att IFK Skövde får bifall för den protest som klubben lämnade in efter matchen mot IFK Kristianstad. Därmed blir det omspel längre fram – något som lett till blandade reaktioner.

Med drygt en minut kvar av matchen mellan IFK Kristianstad och IFK Skövde för en vecka sedan hade hemmalaget en spelare för mycket på planen. Spelare och ledare i Skövde var snabba med att påpeka detta, vilket i förlängningen ledde till att IFK Skövdes tränare Henrik Signell fick bestraffning, istället för att hemmalaget drabbades av en utvisning.

IFK Skövde lämnade då in protest och motiverade det med att sekvensen var direkt matchavgörande. Under torsdagen kom beskedet från Svenska handbollförbundets protestutskott, som meddelade att IFK Skövde får bifall för sin protest. Det innebär att matchen kommer att spelas om vid ett senare tillfälle.

Reaktionerna i sociala medier lät inte vänta på sig och det verkar minst sagt vara splittrade reaktioner kring huruvida beslutet om omspel var rätt eller inte:

LÄS MER: Kristianstadsbladet
LÄS MER: IFK Skövde