Björn Sätherström lämnar IFK för tränarjobbet i HK Malmö

Björn Sätherström tränar Sveriges U18-herrar. Foto: Petter Arvidson.

En stor och viktig pusselbit är på plats för HK Malmö. Nu är det bekräftat att det blir Björn Sätherström som tar över tränarjobbet efter Stian Tönnesen.

Från utvecklingsansvarig i IFK Kristianstad till huvudtränare i HK Malmö. Den långa men korta resan gör Björn Sätherström. Idag bekräftades nämligen skiftet av båda inblandade klubbar.

– När föreningen presenterade sin vision, inriktning och vilja att satsa på unga spelare kände jag att jag ville vara med på den resan. För mig är det viktigt att få vara med och påverka hela föreningens sätt att spela handboll. Min handbollsfilosofi bygger på en snabb och offensiv handboll med mycket fart. Grunden är ett bra försvar som genererar mycket kontringar säger Björn Sätherström till HK Malmös hemsida.

Sportchefen Robert Månsson är nöjd:

– Jag har haft förmånen att samarbeta med Björn i min roll som instruktör för U 17-landslaget för pojkar. Björn är en driven och mycket kompetent tränare. Han har en tydlig spelidé, han är stark i det analytiska arbetet och han är modern i sitt ledarskap. Han sitter på en stor erfarenhet från sina många olika roller som förbundskapten, videoanalytiker för herrlandslaget och assisterande tränare för Veszprem och IFK Kristianstad.