Besked dröjer om Hanischs påföljd

Skövdes Richard Hanisch och Kristianstads Ludvig Åström under semifinal tre i Handbollsligan mellan Skövde och Kristianstad den 24 april 2021 i Skövde. Foto: Viktor Ljungström / BILDBYRÅN

IFK Skövde HK:s niometersspelare Richard Hanisch testades i våras positivt för ett otillåtet kosttillskott och har nu fått ett föreläggande från Antidoping Sverige. Men besked om påföljd dröjer.

Det var efter en match den 24 april mot IFK Kristianstad, som IFK Skövde HK-spelaren Richard Hanisch lämnade ett positivt test under en rutinmässig dopingkontroll. Testet visade spår av den otillåtna substansen methylhexanamin. Substansen är tillåten att användas vid träning men inte i matchsammanhang, skriver IFK Skövde HK på sin hemsida.

Beskedet om vilken påföljd som väntar kommer först efter att Hanisch har fått möjlighet att sända in sina synpunkter i ärendet. Detta ska vara Antidoping Sverige tillhanda senast den 9 juli. Därefter kommer påföljden att fastställas och offentliggöras.

Att en spelare nyttjar otillåtna preparat i tränings- såväl som tävlingssammanhang står i strid med gällande spelarkontrakt med IFK Skövde Handboll, skriver klubben på sin hemsida.

Länk: Hanischs påföljdsbesked dröjer