Berg om IFK Kristianstad: ”Nödvändigtvis inte bästa laget”

Andreas Berg. Foto: Tommy Holl

Ikväll är det dags för seriefinal och finalrepris i Handbollsligan då Alingsås tar emot IFK Kristianstad på hemmaplan. Andreas Berg verkar onekligen se fram emot drabbningen.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

– Vi möter laget som har mest pengar och störst publik. Men nödvändningsvis inte bästa laget, säger han till Handbollsligan.se.

Andreas Berg är tillbaka i Handbollsligan efter ”bara” två säsonger i Bundesliga och närmare bestämt Göppingen.

– Jag trivdes inte. Trots svensk tränare (Magnus Andersson) och svenska lagkamrater. Nej. jag längtade hem tidigt. I Tyskland åkte jag dessutom mest runt och satt på bänken. Jag vill vara delaktig och spela.

Alingsås hörde av sig till Berg och erbjöd honom kontrakt som vänsternia. Sedan gick flyttlasset för Emil Frend Öfors och då fick Berg spela vänstersexa istället.

– Först blev jag lite besviken. Som vänstersexa i Bundesliga fick man nästan aldrig röra bollen. Och att springa på kontring kändes meningslöst eftersom målvakten nästan aldrig kastade. Men jag vände beskedet till något positivt.

Andreas Berg har varit en av Alingsås bästa spelare så här långt, ikväll står IFK Kristianstad för motståndet.

– Imponerande att orka spela så bra i både ligan och i Champions League. Albin Lagergren har varit riktigt, riktigt bra.

– Jag märker på mina lagkompisar som varit med hela vägen att det finns en stor vilja och revanschlusta att vinna seriefinalen. Jag är ny i laget, men tänker givetvis ge järnet.

Matchen ikväll startar 19:00 och sänds på C More.

Läs hela intervjun på Handbollsligan.se.

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.

1 kommentar

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here