Berg inför avgörande kvarten: ”Jag hoppas det släpper lite för oss framåt”

AlingsŒås Andreas Berg. Foto: Christian Örnberg / Bildbyrån

IFK Skövde, IK Sävehof och IFK Kristianstad är redan där. Ikväll ska semifinaltrion bli en kvartett och det står mellan Alingsås HK och Ystads IF. AHK:s Andreas Berg har klart för sig vad som blir nyckeln ikväll. 

ANNONS
ANNONS
ANNONS

– Jag hoppas det släpper lite för oss framåt. Vi har inte kunnat komma upp i den toppen som vi kan ha där känner jag. Spelar vi bra bakåt kan vi nog få bättre flyt framåt, säger Andreas Berg till Handbollsligan.se.

Säsongen kunde tagit slut för Alingsås HK i den fjärde kvartsfinalen. Men när det gällde som mest gjorde AHK en av säsongens bästa insatser och bortabesegrade Ystads IF. Därmed har laget chans att avgöra på hemmaplan ikväll.

– Vi spelade stabilt bakåt hela matchen samtidigt som Kraft var bra i mål. Vi gjorde några misstag framåt i början vilket förklarar baklängesmålen. Det står 7–2 efter 17 minuter. Men sedan släppte det för oss och vi förlorar inte alls många dueller efter det, säger Berg till Handbollsligan.se.

Då gäller det med andra ord för AHK att få till något liknande ikväll. Ystads IF kommer så klart att göra allt för att slå ut AHK och nå semifinal.

LÄNK: ANDREAS BERG: ”INTE GÖRA SAMMA START”

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here