Bekräftat: Johan Nilsson gör comeback i Alingsås

Johan Nilsson. Foto: Jšörgen Jarnberger, Bildbyrån

I våras avslutade Johan Nilsson, 27, sin handbollskarriär.
Bara månader senare gör han nu comeback – i Alingsås HK.
– Jag har under sommaren omvärderat det och känt att jag fortfarande har ett sug efter handbollen, säger Nilsson i ett pressmeddelande.

Den 30 maj bärgade IK Sävehof SM-guldet då de besegrade Alingsås HK med 27-20 i den femte och avgörande matchen. Förlusten innebar även slutet på karriären för Johan Nilsson, 27. Trodde alla.

Tre månader senare meddelar nämligen Alingsås HK att Nilsson gör comeback. I ett pressmeddelande slås det fast att högernian kritat på ett kontrakt fram till årsskiftet med Alingsås, där han börjar träna på måndag.

– Det kändes som rätt beslut i våras, men jag har under sommaren omvärderat det och känt att jag fortfarande har ett sug efter handbollen. Jag har saknat killarna, jag har saknat Alingsås HK och det ska bli oerhört kul att börja träna med laget och förhoppningsvis hitta matchformen igen, säger Johan Nilsson i pressmeddelandet.

I Alingsås-lägret gläds man över att den forne lagkaptenen återvänder till planen.

– Vi var klara med vår trupp för flera månaders sedan och har varit väldigt nöjda med den, så det här blir en riktig bonus för oss. Johan har under åren visat att han har ett enormt hjärta och har alltid ställt upp på och utanför planen som spelare, lagkapten och klubbmedlem. Vi är oerhört glada att han vill fortsätta att jobba för AHK:s bästa, såväl som spelare och nu också i vår ungdomsorganisation där han kan bidra med sitt engagemang, sin kunskap och sin erfarenhet, säger sportchef Christer Mårtensson.

Vid sidan av spel med Alingsås kommer Johan Nilsson att arbeta med ungdomsfrågor på klubbens kansli.

Beskedet att Nilsson skulle avsluta karriären kom i februari och då nämndes en kropp som börjar säga ifrån och en flytt hem till Blekinge som skälen till att 27-åringen valde att lägga klisterburken på hyllan.

Johan Nilsson har gjort totalt nio säsonger i Alingsås HK, varav två som lagkapten, och på meritlistan finns såväl SM-guld som landskamper.