Bekräftat: Fredrik Petersen klar för HK Malmö

Landslagsspelaren Fredrik Petersen återvänder till Elitserien för spel i HK Malmö.

HK Malmö får en riktig julklapp då det står klart att Fredrik Petersen ansluter till klubben. På en presskonferens under fredagskvällen meddelande HK Malmö att Petersen debuterar den 2 februari i Baltiska Hallen då Malmö tar emot HK Aranäs i Elitserien.

Kontraktet är skrivet till slutet av säsongen men en förlängning diskuteras. Enligt Sydsvenskan hintar också HK Malmö om fler spännande saker den närmaste tiden.

Fredrik Petersen är född 27 augusti 1983 i Ystad och fostrades i IFK Ystad HK. Han kom upp i A-laget som ung vänstersexa men kan numera även figurera på mittnio. Han lämnade klubben 23 år gammal för GOG Svendborg TGI i Danmark. Därefter gjorde Petersen fyra säsonger i GOG innan han 2010 flyttade till Bjerringbro-Silkeborg.

2012 värvades Petersen till HSV Hamburg och den säsongen vann han Champions League. HSV hade dock, precis som idag, ekonomiska problem och han lämnade för Füchse Berlin sommaren 2013. Där blev han en riktig publikfavorit och klubbsymbol vilket ledde till att han nu i höstas utsågs till lagkapten i klubben.

Besvikelsen har varit stor i Berlin att Petersen tidigt valde att inte förlänga sitt kontrakt efter denna säsong. Det är fortfarande oklart varför men rykten säger att Veszprém är intresserade från sommaren 2016. Han har under slutet inte fått särskilt mycket speltid då Füchse Berlin valt att matcha in hans konkurrenter.

Fredrik Petersen har gjort 40 U-landskamper och 158 mål samt 133 A-landskamper och 384 mål. Han är med i EM-truppen till i januari och har ju bland annat ett OS-silver från 2012 på meritlistan.