Bekräftat: Fredrik Hellgren till Alingsås – mitt under säsongen

Fredrik Hellgren – klar för Alingsås. Foto: Alingsås HK.

William Andersson Moberg är på väg tillbaka från Alingsås till Sävehof. AHK:s kontravärvning sätter dock igång redan i februari. Tyresö Handbolls Fredrik Hellgren kliver då in i niometerslinan i Handbollsligan.

Alingsås hemsida annonserar Hellgrens kontrakt som löper över 2023/24. Redan från start kommer assistmakaren och målsprutans närvaro väl till pass.

– Jag kanske är lite för självkritisk för att beskriva mig själv men andra ser mig nog som en smart och spelskicklig spelare som är anpassningsbar och kan göra andra bättre genom att sätta dem i bra lägen, säger han till klubbens hemsida.

Alingsås Tidning var först med uppgifterna om spelarförändringarna i staden. Nu är även Hellgrens övergång offentlig och 23-åringen kan gå in i förberelsefasen inför debuten i sitt nya lag.

– Det kommer kännas lite konstigt mot lagkamraterna att lämna mitt i säsongen men jag är väldigt tacksam att jag får den här chansen och förhoppningen är att kunna få lite speltid den här säsongen så att jag kan komma in i det och därigenom få en enklare start på nästa säsong, säger Hellgren till klubbsajten.

Länk: Fredrik Hellgren förstärker Alingsås från februari