Bekräftat: Dalibor Doder klar för Ystads IF

Dalibor Doder. Arkivbild. Foto: Viktor Ljungström, www.viktorljungstrom.se

Det har ryktats om det – nu är det klart. Dalibor Doder har skrivit på för Ystads IF, det skriver klubben i ett pressmeddelande.

Dalibor Doder har en minst sagt hyfsad meritlista. Utöver att han har varit proffs utomlands sedan 2015 har han dessutom ett OS-silver i bagaget. Sedan 2010 har mittnian representerat GWD Minden i Bundesliga, men nu är det alltså klart att 39-åringen flyttar hem till Sverige och närmare bestämt Ystads IF.

– Jag har valt att flytta hem från Tyskland och Minden för att jag tror på YIF och dess verksamhet. Jag känner att jag har mer att ge och vill gärna vara med på YIF’s resa med allt vad det innebär. Det finns en bra mix i laget med gammalt och ungt samt även egna produkter och invärvade spelare som kan göra något riktigt bra tillsammans. Att både Anders och Kim spelar i laget betyder såklart också väldigt mycket. Jag ser verkligen fram emot kommande säsong och hoppas mycket på framtiden både för mig själv och YIF, säger Dalibor Doder i pressmeddelandet.

Ystads IF får därmed in en spelare som briljerat under flera år i Bundesliga och fortfarande håller riktigt hög klass. Inte undra på att sportchefen Marcus Lindgren är nöjd med nyförvärvet.

– Att få hit en spelare som Dalibor betyder oerhört mycket för oss. Dalibor är en irrationell spelare som kommer göra alla spelare ett snäpp bättre. Han tillför väldigt mycket rutin och erfarenhet som passar bra in i vårt lag. Dessutom är han en stor bolltrollare och förhoppningsvis kommer Ystadpubliken att få njuta på läktaren av Dalibors spel, säger han i pressmeddelandet.