Banke stängde igen i Kristianstad

Gustaf Banke. Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN

IFK Kristianstad höll för trycket. Jättarna från Skåne besegrade HK Aranäs med 29-25, efter att Gustaf Banke vuxit till en vägg i det orangea målet.

Handbollsligan går in i slutspel och först ut var IFK Kristianstad och HK Aranäs. Lagen ställdes mot varandra i den första kvartsfinalen och hemmalaget gick in i matchen med ett favoritskap på axlarna.

Efter tre raka tekniska fel gjorde Anton Hallbäck matchens första mål och gav Kristianstad en tidig ledning. Därefter följdes lagen åt, innan spelet gick i stå för hemmalaget. HK Aranäs gjorde sex raka mål och IFK Kristianstad var mållösa under drygt sju minuter.

Den tuffa perioden i slutet av halvleken gjorde att IFK Kristianstad fick gå till halvtidsvila med 14-19 på tavlan – långt ifrån vad de drömde om innan matchen.

Daniel Bergqvist gjorde det strålande i Aranäs mål och landade på drygt 35 i räddningsprocent.

– Skit tänker jag. Vi får inte ihop vårt försvarspel bakåt och nu på slutet har vi en massa tekniska fel, vilket gör att de får kontra på oss. Vi har en del att fundera på, säger Anton Hallbäck till Cmore i pausvilan.

Banke växte till en mur

Hemmalaget fick bättre ordning på spelet i den andra halvleken och med tio minuter kvar av matchen var ledningen uppe i fyra bollar. Kristianstad såg därmed ut att gå mot seger, men Aranäs gav sig inte och gjorde spänning i matchen flera gånger om.

När det hela skulle avgöras var dock favoriterna starkast och vann tillslut matchen med 29-25 inför en jublande hemmapublik.

– Banke blir för bra i andra halvlek är väl känslan kort sagt, konstaterar Philip Jonsson.

Och Gustaf Banke var sannerligen en mur i målet. Kristianstadsmålvakten var den största skillnaden mellan lagen denna kväll och han landade på över 40 i räddningsprocent.

– Första halvlek är präglad av mycket sju-sex-spel och frilägen, medan vi i den andra halvleken får betydligt bredare och trängre avslut, säger Banke till Cmore efter matchen.