Atterhäll toppar straffskytteligan

Foto: Viktor Ljungström, http://www.viktorljungstrom.se

Gammal är äldst, sägs det. Tommy Atterhäll har insett det och dragit med sig all rutin fram till sjumeterslinjen.
– Det är klassiskt fokus när man står där och hoppas gå vinnande ur striden med målvakten, säger han till Handbollsligan.se

Redan innan gårdagens stora skräll där Tommy Atterhälls Aranäs blåst bort fjolårsmästarna Kristianstad på hemmaplan med 35-29 hade 38-åringen gjort flest straffmål för säsongen. Igår blev det tre till.

Den rutinerade kanträven hade inför gårdagens drabbning satt dit hela 44 straffar på 19 matcher för Aranäs som slåss för överlevnad. Efter gårdagens vinst har man häng på ingenmansland.

– Det känns bra att jag är med och bidrar, på vilket sätt spelar mindre roll. Det handlar om trygghet och erfarenhet som jag kan dela, inte om skytteligan som för tio år sedan, säger Atterhäll till Handbollsligan.se.

Förra säsongen vann han straffmålsligan och i år leder han den igen. De som närmast konkurrerar med Fredrik Gustavsson (Eskilstuna Guif) och Jerry Tollbring (IFK Kristianstad). Tollbring som efter ett tufft VM vilades men hann ändå med att skjuta in ett mål från strafflinjen. Återstår att se om ung och hungrig har något extra i armbandet, eller om gammal fortfarande är äldst.

 

STRAFFMÅL I HANDBOLLSLIGAN

Tommy Atterhäll, HK Aranäs, 44
Fredrik Gustavsson, Eskilstuna Guif, 43
Jerry Tollbring, IFK Kristianstad, 43
Fredrik Petersen, HK Malmö, 35
Tobias Johansson, Redbergslids IK, 32
Rasmus Wremer, IFK Skövde, 32