Arenafiaskot i Göteborg fortsätter – RIKs hemmapremiär avbruten

Foto: Bildbyrån

Det blev en ovanligt kort hemmapremiär för Redbergslids IK. Matchen mot IFK Skövde HK tvingades avbrytas efter bara någon minuts spel.

Sedan Lisebergshallen revs så har Redbergslids IK blivit förpassade till (ishallen) Scandinavium. En interimslösning som vållat stor debatt i Göteborg. Och debatten lär inte svalna efter onsdagens fiasko då RIKs hemmapremiär mot Skövde avbröts kort efter att domarna blåst igång matchen.

Anledningen var att kondens från den underliggande isen lagt sig på golvet som där med blev för halt och ansågs vara för farligt att spela på.

– Vi är placerade här av Göteborgs stad. Den tanken har jag förlikat mig med. Vi hamnar i en situation där Lisebergshallen rivs, där det inte finns någon plan eller idé för var vår framtid ska ligga. Riskerna är påtagliga att det blir såhär när vi är i en ishall. Göteborgs stads politiker har satt oss här. Jag vill uppmana någon politiker att ta sitt ansvar mot våra ungdomar, att förklara för dem varför de kommer till en arena som inte är spelbar efter 1.42, säger Jasmin Zuta till Göteborgs-Posten.

Fler citat från Zuta samt uttalande från Got Events evenemangschef Anders Albertson finns att läsa hos Göteborgs-Posten.