Aranäs skrällde mot mästarna

Handbollsligan är igång igen efter uppehållet och man ville inte vara sämre än att bjuda på en rejäl smällkaramell. Aranäs körde nämligen över Kristianstad med 35-29 på hemmaplan.

IFK Kristianstad som ligger på en andra plats i tabellen hade möjlighet att gå upp i ensam ledning i Handbollsligan vid poängvinst i Kungsbacka, men ett självsäkert hemmalag ville annorlunda.

– Redan vid 11-tiden ringde jag till Atterhäll (spelande hjälptränare) och sa att det kändes som vi skulle kunna vinna. På det sättet känner jag sällan, och varför visste jag inte, säger tränare Jerry Hallbäck på Aranäs hemsida efter matchen.

Men det var tabelltväan Kristianstad med fem VM-spelare med sig till Kungsbacka som startade bäst. Redan efter några minuter hade man ryckt åt sig en 4-0 ledning och dominerade matchen. Först efter sex minuter in i andra halvlek tog Aranäs ledningen i matchen och därifrån släppte dem den inte.
Största hjälteinsatsen stod Martin Lindell för som bombade in 12 bollar inför en exalterad hemmapublik.

– Det här var jävligt kul. Vi får en sådan skjuts av publiken och vi har fått ihop det i laget, har en väldig trygghet tillsammans, säger han till Cmore.

Tränare Hallbäck var förmodligen även nöjd med David Bergqvist i mål som lekte snickare i mål från och till och spikade igen. Men det var alltså framförallt en stark offensiv anförd av Lindell som sköt Kristianstads ligaledning i sank och tog sig själva närmre säker mark.

– Det räckte att Lindell nuddade bollen så gick den in. Att vi gör 35 mål på mästarna är magiskt bra, avslutar Hallbäck till Cmore.