Anton Halén blir lagkapten i Kristianstad

Anton Halén. Foto: Christoffer Borg Mattisson/Bildbyrån.

Anton Halén gör sin fjärde säsong i den orangea tröjan. Under 2021/22 följer kaptensbindeln med som accessoar, tränaren Jonas Wille litar på kantspelaren som ny lagkapten.

Olafur Gudmundsson hade kaptensansvaret bland annat på planen under fem säsonger. Med en ny tränare och islänningen på annan ort kommer nya nomineringar via klubbens hemsida.

Halén har Markus Olsson med sig som vice kapten.

– Först och främst är det viktigt för mig att vi har ett kaptensteam existerande av någon som har förmågan att kommunicera med hela truppen men även med mig och Uffe (Larsson).

– Någon som auktoritet till att säga ifrån om något inte är bra samt ge feedback på saker som är bra. Spelare som har den tryggheten, kapaciteten och respekten inom gruppen. Egenskaper som jag tycker att både Anton och Markus besitter, säger Wille till klubbens hemsida.

Halén kan bygga vidare i rollen. Det är klart sedan länge att han finns i Kristianstad till 2024.

– Man växer otroligt mycket på ett personligt plan genom att få denna roll. Att få äran att bli lagkapten i IFK Kristianstad är verkligen ett kvitto på att man har gjort någonting rätt. Även om jag inte spelar själv så kommer jag att peppa mina lagkamrater till alltid göra sitt yttersta för laget, säger han till klubbsajten.

Länk: Anton Halén blir ny lagkapten