Anton Hagvalls fantommatch – 62 i räddningsprocent

Anton Hagvall. Foto: Mathilda Ahlberg/Bildbyrån.

En vägg stod i mål när Lugi HF tog emot Önnereds HK. Anton Hagvall hade dagen, inspirationen och kunnandet ut i fingerspetsarna när han hindrade gästerna med många högklassiga räddningar.

Vid 15-11 i paus hade Önnered fortfarande lite hopp kvar. I andra halvlek var det närmast lönlöst att ställa in siktet. Hagvall hann ner, emellan och ut i hörnen av sitt mål i en höjdarmatch.

– Ja, det blev en sådan där dag där nästan allt stämmer. Det är inte så ofta sådant händer. Jag har aldrig varit med om något liknande, log han till Sydsvenskan.

I rena, imponerande siffror var det 24 räddningar plus två stoppade straffar. Åtta insläppta mål under andra halvan, MEP-värdet 8,37 får till och med de mest insatta att häpna efteråt.

I svallvågorna av Hagvalls prestation hade Lugi fler beredda att leverera. Niclas Paradis och Markus Sjöbrink putsade på glansen i mittlåset, Philip Jonsson började bra framåt innan Fredrik Olsson och Karl Wallinius distansskott fick fäste.

Lucas Pellas tog strafflinjen till hjälp för att bli målbäst (sex mål). Marcus Norrbrinks fem fullträffar stack ut i Önnered på behörigt avstånd i segerdiskussionen.

Lugi HF–Önnereds HK 30–19 (15–11)
Matchprotokoll >>
Statistik >>
Tabell >>

Höjdpunkter:

Videokälla: TV4 Play