Anton Hagvall lämnar Alingsås – klar för Skjern

Anton Hagvall. Foto: Jörgen Jarnberger, Bildbyrån.

I ett pressmeddelande meddelar Alingsås HK under lördagen att målvakten Anton Hagvall lämnar klubben och är klar för spel i danska Skjern Håndbold. 

Anton Hagvall kom från Lugi till Alingsås inför säsongen 2020/21, när han skrev på ett tvåårskontrakt med klubben. Nu står det dock alltså klart att Skjern köper loss Hagvall från kontraktet och att en flytt till Skjern och Danmark väntar för målvakten inom kort.

– Jag trivs väldigt bra i Alingsås och är tacksam över det förtroende jag fått här. Jag såg verkligen fram emot denna säsong men när chansen kom så kunde jag inte tacka nej. Jag tackar ödmjukast för att AHK har varit så tillmötesgående och tillåter mig att ta den här chansen trots att vi precis har börjat säsongen. Nu vill jag bara önska klubben, supportrarna och sponsorerna lycka till i fortsättningen, säger Anton Hagvall själv i ett pressmeddelande.

I samma pressmeddelande förtydligar Alingsås HK att Hagvall kommer spela tre matcher till i klubbtröjan innan flytten sker, där den sista blir hemmamatchen mot Lugi den 24 september.

– Vi har haft planen klar med Rikard Frisk och Anton som ligans kanske bästa målvaktspar men samtidigt så är vi en klubb som utvecklar spelare och ger dem chansen när den dyker upp. I detta fall ville Anton väldigt gärna prova spel i Danmark och vi vill inte stoppa honom från det. Viktigt för oss är att våra spelare hamnar i välskötta föreningar såsom Skjern, som har höga målsättningar och en proffsig organisation. Vi är glada för Antons skull och tappar inte bara en bra målvakt, utan även en väldigt fin person och kamrat, säger Alingsås sportchef Christer Mårtensson i ett pressmeddelande.

Enligt Alingsås HK kommer luckan efter Hagvall att ersättas av tre yngre, egna målvakter. Samtidigt innebär det att Rikard Frisk tar en given plats som förstamålvakt i laget.

Källa: Alingsås HK